HTML

Kicsi Konyha

Nem az a baj, ha szarságokat eszel, hanem az, ha ezt nem tudod. Sokszor én is azt eszem, de számontartom, és igyekszem kiegyensúlyozni. Mindenki egye ,amit szeretne, virágozzák ezer virág, de legalább olvassátok el a cimkét, mert attól, hogy valami bio, meg fairtrade meg legújabb és egészségesebb, még simán lehet tré.

Kicsi Konyha

találós kérdés

2011.12.12. 15:13 Koncz Andrea főszerkesztő

Összetevők: kukoricakeményítő, étkezési só, aroma, színezékek: béta-karotin, riboflavin.

Na, mit gondoltok, mi ez? Annyit segítek, hogy mindenki evett már ilyet, és szinte mindeki csinált már ilyet. Nincs meg? Oké, elárulom, de magam sem tudnám szebben megfogalmazni, mint a gyártó maga: "A xxxx Eredeti Vanília Puding a legrégebbi és legkedveltebb főzőpudingunk. Egy örök klasszikus, melyet az egész család szeret. A xxxx Eredeti Puding a termékválaszték klasszikus eleme, 1894 óta a kompetencia, a minőség és az élvezet védjegye. Adjon gyermekének még több gondoskodást, szeretetet és xxxx Eredeti Pudingot!"

Ha valaki mégis arra vetemedne, hogy kipóbál egy alternatív módszert, akkor az

összetevők:
tej, cukor, tojássárgája,vaníliarúd*, kukoricakeményítő (elhagyható, akkor vaníliakrém lesz)

(Ha peckes pudingállag kell: 3-4 deka kukoricakeményítő vagy liszt, vérmérséklet függvényében, én inkább a keményítőre szavazok. Ha jó kevésbé mereven is, akkor simán el is hagyhatjuk, de akkor pohárból kell kanalazni)

 

 

 

Irányvonalak:

Fél liter tejhez kell
5 tojás sárgája (ha használsz keményítőt vagy lisztet, akkor 3 tojás sárgája),
1 rúd vanília*,
3-5 ek cukor.

1. tejet felforralni. Félretenni, hűlni hagyni, addig

2. tojás sárgákat a cukorral fehéredésig** keverni. ez robotgéppel sokkal gyorsabb, ha nincs, kézi habverő

3. a kicsit kihűlt tej egy részét vékony sugárban a tojásos cucchoz adni, és közben a másik kézzel veszettül keverni (a harmadikkal meg fogod a tálat)

4. ha jól elkeverted a tojást a tej negyedével-harmadával, lassan visszaönteni a cuccot a lábasba a maradék tej mellé, és nagyon kis tűzön, folyamatosan kevergetve főzni, amíg be nem sűrűsödik. Ha használsz keményítőt, azt a végén add hozzá, mert ha sokat főzöd, visszahígulhat. Ha lisztet használsz, azt kell főzni pár percig.

*A vaníliarudak helyettesítésére, hosszabb távon: egy 2-2,5 decis üveget megtöltünk valamilyen (minél jobb) vodkával. Beledugunk két-három, előzetesen hosszában éles kés hegyével felnyitott vaníliarudat. Félretesszük néhány hétre. Ha már sötétbarna a lé, akkor jó, kb 3 hét. Innentől kezdve 1-2 teáskanálnyi mennyiségekben adagolható.

**fehéredésig: ha elég sokat keverjük a tojássárgáját a cukorral, a színe határozottan kivilágosodik.

 

 

 

 

 

 

 



Ennél még világosabb is lehet, de nem találtam jobb képet. forrás a képre kattintva, egyébként ott nem puding

További hasznos infó:

  • ezt is érdemes minél vastagabb aljú edényben csinálni, akkor is kevergetni kell, de úgy legalább nem ég oda. Vékony aljú cuccban horror.
  • a tojásfehérjét öntsd kicsi zacsikba, fagyaszd le, lesz egyszer  valamire, kiolvadás után úgy használható, mint a friss
  • a túl forró tejtől összecsomósodik a tojás (82 fok fölött:), úgyhogy óvatosan

 


Szólj hozzá!

Címkék: édesség puding mi van benne

A bejegyzés trackback címe:

https://kicsikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr653457971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása