Összetevők: kukoricakeményítő, étkezési só, aroma, színezékek: béta-karotin, riboflavin.
Na, mit gondoltok, mi ez? Annyit segítek, hogy mindenki evett már ilyet, és szinte mindeki csinált már ilyet. Nincs meg? Oké, elárulom, de magam sem tudnám szebben megfogalmazni, mint a gyártó maga: "A xxxx Eredeti Vanília Puding a legrégebbi és legkedveltebb főzőpudingunk. Egy örök klasszikus, melyet az egész család szeret. A xxxx Eredeti Puding a termékválaszték klasszikus eleme, 1894 óta a kompetencia, a minőség és az élvezet védjegye. Adjon gyermekének még több gondoskodást, szeretetet és xxxx Eredeti Pudingot!"
Ha valaki mégis arra vetemedne, hogy kipóbál egy alternatív módszert, akkor az
összetevők:
tej, cukor, tojássárgája,vaníliarúd*, kukoricakeményítő (elhagyható, akkor vaníliakrém lesz)
(Ha peckes pudingállag kell: 3-4 deka kukoricakeményítő vagy liszt, vérmérséklet függvényében, én inkább a keményítőre szavazok. Ha jó kevésbé mereven is, akkor simán el is hagyhatjuk, de akkor pohárból kell kanalazni)
Irányvonalak:
Fél liter tejhez kell
5 tojás sárgája (ha használsz keményítőt vagy lisztet, akkor 3 tojás sárgája),
1 rúd vanília*,
3-5 ek cukor.
1. tejet felforralni. Félretenni, hűlni hagyni, addig
2. tojás sárgákat a cukorral fehéredésig** keverni. ez robotgéppel sokkal gyorsabb, ha nincs, kézi habverő
3. a kicsit kihűlt tej egy részét vékony sugárban a tojásos cucchoz adni, és közben a másik kézzel veszettül keverni (a harmadikkal meg fogod a tálat)
4. ha jól elkeverted a tojást a tej negyedével-harmadával, lassan visszaönteni a cuccot a lábasba a maradék tej mellé, és nagyon kis tűzön, folyamatosan kevergetve főzni, amíg be nem sűrűsödik. Ha használsz keményítőt, azt a végén add hozzá, mert ha sokat főzöd, visszahígulhat. Ha lisztet használsz, azt kell főzni pár percig.
*A vaníliarudak helyettesítésére, hosszabb távon: egy 2-2,5 decis üveget megtöltünk valamilyen (minél jobb) vodkával. Beledugunk két-három, előzetesen hosszában éles kés hegyével felnyitott vaníliarudat. Félretesszük néhány hétre. Ha már sötétbarna a lé, akkor jó, kb 3 hét. Innentől kezdve 1-2 teáskanálnyi mennyiségekben adagolható.
**fehéredésig: ha elég sokat keverjük a tojássárgáját a cukorral, a színe határozottan kivilágosodik.
Ennél még világosabb is lehet, de nem találtam jobb képet. forrás a képre kattintva, egyébként ott nem puding
További hasznos infó:
- ezt is érdemes minél vastagabb aljú edényben csinálni, akkor is kevergetni kell, de úgy legalább nem ég oda. Vékony aljú cuccban horror.
- a tojásfehérjét öntsd kicsi zacsikba, fagyaszd le, jó lesz egyszer valamire, kiolvadás után úgy használható, mint a friss
- a túl forró tejtől összecsomósodik a tojás (82 fok fölött:), úgyhogy óvatosan