HTML

Kicsi Konyha

Nem az a baj, ha szarságokat eszel, hanem az, ha ezt nem tudod. Sokszor én is azt eszem, de számontartom, és igyekszem kiegyensúlyozni. Mindenki egye ,amit szeretne, virágozzák ezer virág, de legalább olvassátok el a cimkét, mert attól, hogy valami bio, meg fairtrade meg legújabb és egészségesebb, még simán lehet tré.

Kicsi Konyha

Egy leves mind felett

2011.12.20. 13:42 Koncz Andrea főszerkesztő

Ha valaki szereti karácsonykor az ünnepi smikjét a tűzhely fölött párolni, az egy életre rajongókat szerezhet magának a borlevessel. Én évekig tartó könyörgéssel szereztem meg a receptet Anyósomtól, kábé öt év után felírta a hozzávalókat egy papírra, az utasításokat csak újabb három múlva kaptam meg. Nem is merem neki megmondani, hogy kiblogoltam. Magas lábossal dolgozzatok, mert nagyon megemelkedik!

1 üveg jó fehérbor
5 tojás
4 púpos ek cukor
1 citrom héja
2-3 szegfűszeg, pici fahéj

1. Cukrot a tojással jól kikeverni.
2. Bele a citromhéj és a füszerek
3. Bele a bor, nagyon vékony sugárban, közben már
4. Nagyon alacsony lángon feltenni, habverővel vagy robottal folyamatosan keverni. Hamar feljön, de meg kell várni, míg a hab is besűrűsödik, kémikus anyósom szerint ez kb 70 fok.

Azonnal szép csészékbe merni, és inni, inni, inni. Veszélyes. A maradék a hűtőben szét fog válni, melegíteni is robotgéppel, lassú tűzön lehet, max egyszer.


 


 


Szólj hozzá!

Címkék: leves karácsony

A bejegyzés trackback címe:

https://kicsikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr583478110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása