Zacskós tészta. Mindenkinek megvolt. Kollegista koromban, és aztán még évekig, hetente többször. Egy kor fölött viszont egyértelműen nem vállalható, ezt lássuk be. Főzzetek paradicsomszószt paradicsomból, mert igazi dolgokat enni jó. Egy ideális világban kerted viruló paradicsomtöveiről szeded le a paradicsomot, (tetszőleges romantikus kép), a valóságban, és szezonon kívül szigorúan: paradicsomkonzerv.
Most mit ragozzam? Szükség esetén fél óra alatt megvan (de jót tesz neki a nagyon lassú, hosszú főzés). Igen, drágább, mint a zacskós. És finomabb is. Nekem pszichés bónusz, hogy nem eszünk műanyagot, Andi vagyok, igaziétel fetisiszta.
. Összetevők:
paradicsompor (41%),
cukor,
kukoricakeményítő,
növényi zsír,
szárított zöldségek,
só,
búzaliszt,
ízfokozó (nátriumglutamát),
fűszerek,
tejcukor,
élesztőkivonat és
antioxidáns (BHA) felhasználásával.
Ehelyett, kb 4 emberre:
1 hagyma
1 gerezd fokhagyma
olivaolaj
só, bors,
oregano+bazsalikom mindkettőből jobb a felvagdosott friss, ha nincs, akkor mehet bőven a száraz
ha húsosan csináljátok, a fűszerekkel megpirított húst főzzétek kicsit össze a már nagyjából kész szósszal. Parmezán jót tesz neki.
hasznos infó:
- vastag aljú edény azért jó, mert nem ég oda benne a cucc akkor sem, ha nem kevergeted állandoan
- a hámozott paradicsom konzervek sem egyformák. Érdemes kísérletezni, melyik gyártmány sűrűbb már indulásból, azt kevesebbet kell főzni. Én mindig elfelejtem, melyik a jó.
- ha teljesen egészben vannak nagy paradicsomok, azokat érdemes már a főzés elején széttrancsírozni
- millió módon lehet még turbózni, mehet 1 szardellakonzerv a hagyma mellé az elején, vagy belefőzni egy kis balzsamecetet, jó minőségű kolbit apróra vágva (fél centi vastag szeletek negyedelve) saját zsírján megsütni, és a kész tészta tetejére szórni (ez átlagos értelmezésben nem a marhahúsos verzióhoz megy) and more.