HTML

Kicsi Konyha

Nem az a baj, ha szarságokat eszel, hanem az, ha ezt nem tudod. Sokszor én is azt eszem, de számontartom, és igyekszem kiegyensúlyozni. Mindenki egye ,amit szeretne, virágozzák ezer virág, de legalább olvassátok el a cimkét, mert attól, hogy valami bio, meg fairtrade meg legújabb és egészségesebb, még simán lehet tré.

Kicsi Konyha

It's all about style

2011.12.08. 23:02 Koncz Andrea főszerkesztő

Zacskós tészta. Mindenkinek megvolt. Kollegista koromban, és aztán még évekig, hetente többször. Egy kor fölött viszont egyértelműen nem vállalható, ezt lássuk be. Főzzetek paradicsomszószt paradicsomból, mert igazi dolgokat enni jó. Egy ideális világban kerted viruló paradicsomtöveiről szeded le a paradicsomot, (tetszőleges romantikus kép), a valóságban, és szezonon kívül szigorúan: paradicsomkonzerv.
Most mit ragozzam? Szükség esetén fél óra alatt megvan (de jót tesz neki a nagyon lassú, hosszú főzés). Igen, drágább, mint a zacskós. És finomabb is. Nekem pszichés bónusz, hogy nem eszünk műanyagot, Andi vagyok, igaziétel fetisiszta. 

.    Összetevők:
paradicsompor (41%),
cukor,
kukoricakeményítő,
növényi zsír,
szárított zöldségek,
só,
búzaliszt,
ízfokozó (nátriumglutamát),
fűszerek,
tejcukor,
élesztőkivonat és
antioxidáns (BHA) felhasználásával.

 

Ehelyett, kb 4 emberre:

2 db 40 dkg-s hámozott paradicsom konzerv (paradicsom van benne)
1 hagyma
1 gerezd fokhagyma
olivaolaj
só, bors,
oregano+bazsalikom mindkettőből jobb a felvagdosott friss, ha nincs, akkor mehet bőven a száraz
 
 
hagymát felkockáz, vastag fenekű edénybe olaj mehet bőven, hagymát picit pirít,
bele a szétnyomott fokhagyma
bele a paradicsom, felforral, kis lángra vesz, ha már puha, nagyokat szétnyomkod, sűrűre főz,
só, bors
friss fűszer csak a végén, sok főzéstől veszít az ízéből

 

ha húsosan csináljátok, a fűszerekkel megpirított húst főzzétek kicsit össze a már nagyjából kész szósszal. Parmezán jót tesz neki.

hasznos infó:

  • vastag aljú edény azért jó, mert nem ég oda benne a cucc akkor sem, ha nem kevergeted állandoan
  • a hámozott paradicsom konzervek sem egyformák. Érdemes kísérletezni, melyik gyártmány sűrűbb már indulásból, azt kevesebbet kell főzni. Én mindig elfelejtem, melyik a jó.
  • ha teljesen egészben vannak nagy paradicsomok, azokat érdemes már a főzés elején széttrancsírozni
  • millió módon lehet még turbózni, mehet 1 szardellakonzerv a hagyma mellé az elején, vagy belefőzni egy kis balzsamecetet, jó minőségű kolbit apróra vágva (fél centi vastag szeletek negyedelve) saját zsírján megsütni, és a kész tészta tetejére szórni (ez átlagos értelmezésben nem a marhahúsos verzióhoz megy) and more.

 


Szólj hozzá!

Címkék: paradicsom tészta zacskós mi van benne zacskós tészta

A bejegyzés trackback címe:

https://kicsikonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr1003449368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása